Uvjeti plaćanja

 

Proizvodi se naručuju standardiziranim korištenjem funkcionalnosti internetske trgovine. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe (izvršavanjem narudžbe).

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je:

• Kreditnom karticom (Diners, MasterCard, Maestro i Visa karticama);

• Internetskim bankarstvom;

• Nalogom za nacionalna plaćanja (kao zamjena za plaćanje općom uplatnicom).

Sustav kartične naplate integriran je na internetskoj trgovini. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava HT PayWay sustav za online autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava T-Com PayWay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Podaci o kartici i vlasniku ne čuvaju se poslužiteljima Prodavatelja. Kupnja je obavljena nakon uspješne autorizacije kartice. Ako sustav odbije autorizirati kartično plaćanje, potrebno je odabrati neki od alternativnih načina plaćanja. Prodavatelj nema uvid u podatke o razlozima odbijanja autorizacije kartičnog plaćanja.

U slučaju plaćanja internetskim bankarstvom ili nalogom za nacionalna plaćanja, uplatu je potrebno izvršiti najkasnije u roku naznačenom u ponudi koju Prodavatelj šalje e-poštom Kupcu.

Ukoliko kupac ne dobije ponudu putem e-pošte sugerira se provjeriti stanje sandučića e-pošte u korištenoj aplikaciji ili servisu, te sadržaj pretinca za Spam poštu.

Nakon što je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s proizvodima. U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka navedenog u ponudi, dok će, ukoliko ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Kreditne kartice